tisdag 17 september 2013

Om frukost, städning och AC

Jag tänker inte ingående beskriva hur skitig och sunkig lägenheten var. Men tro mig, den var skitig. Som någon skrev på Spanienforum: Man får vad man betalar för. Och det är sant, vi betalade inte så mycket för vår lägenhet så städning, småfix och inköp hade vi räknat med. Men ok, ett inbrott innan vi hade kommit till lägenheten för första gången fanns inte med i kalkylen.

Sålunda blev en ny kyl och frys vårt första inköp. Dessvärre måste ju en kompressor vila ett par timmar innan kylan kan dras igång så vi kunde fortfarande inte handla kylvaror. Frukosten dagen efter bestod av baguette utan smör, melon och pulverkaffe. Mums! Men utöver städningen, som alltså tog fem dagar, fungerade det mesta. Min händiga man fixade till det som behövde fixas och i övrigt funkade allt - tvättmaskin, varmvattenberedare, TV etc. Skönt! Och till dag 2 (när vi hade kylvaror) hade frukosten avancerat till detta. Alltid nåt!


Efter denna frukost kom Reliable-Clima på besök för offert gällande AC. Killen gav ett sjukt seriöst intryck, var jättetrevlig och rakt på sak. Han hade utskrifter på engelska med sig över olika erbjudanden och information om olika AC-aggregat och bilder på tidigare installationer på en iPad mini. Deras erbjudande var dessutom betydligt billigare än den andra offerten vi hade fått in så det var inte så mycket att snacka om. Två AC och ett enklare rör-jobb bokades in till måndagen, alltså vår avresedag.

Än så länge var vi lyckligt ovetande om vad det beslutet skulle innebära...8 kommentarer:

 1. Men vilken otur med inbrottet...

  Men förstår att det är underbart att vara här, hoppas ni kommer att trivas alldeles utmärkt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer vi absolut att göra, särskilt nu när det är städat! :-)

   Radera
 2. Anonym9/17/2013

  Hola! Usch och fy för att städa efter andra! Vi försökte skrubba bort ett antal års rökning - gick sådär. Lägenheten var visserligen nymålad men resten...suck... Vi fick slänga alla möbler och gneta på! Nu snart 2 år senare börjar lukten försvinna. ;)

  Buenas! //Susan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur! Som tur var fanns ingen röklukt i vår lägenhet så de flesta av de möbler som fanns kunde behållas. Skönt för er att lukten börjar försvinna, är man inte rökare själv så är röklukt inget kul!

   Radera
 3. Anonym9/17/2013

  stackars er!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men ja.. vad ska man göra? Byta lås och se glad ut!!

   Radera
 4. Anonym9/17/2013

  Hej Hanna! Vad kul att du startat en blogg om er lägenhet och erfarenheter i Torrevieja. Jag gör som du gjorde tidigare letar efter bloggar som beskriver just detta. Jag själv är sugen på en lägenhet i Torre men maken är inte med på noterna (ännu). Vilken otur att ni åkte på ett inbrott, vad tråkigt! Hoppas att ni tar nya tag och lägger det bakom er.
  Hälsningar
  CamillaI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till i ditt letande. Min man var inte lika "på" som mig heller från början, men när vi väl hittade rätt objekt så vände det!

   Radera