tisdag 20 juni 2017

Om renovering, IKEA och patriotism

Efter någon vecka på vift, i olika städer och på olika hotell så var det skönt att få komma "hem." 
Förra året hade vi ju, som någon kanske minns, blivit bestulna på våra pass och vi undrade vad som skulle hända det här året. 

Vi hade under vintern som varit också beställt lite jobb som skulle fixas. Vi hade anlitat en byggare som skulle lägga nytt golv på nedervåningen, byta den gamla ihåliga trädörren till en säkerhetsdörr och fixa lite eljobb, så vi var nyfikna! Hur skulle det se ut, hur skulle jobbet vara gjort? Vi hade kommit överens om att jobbet skulle göras strax innan vi kom så vi kunde betala slutsumman efter att vi hade sett det på plats. Men.. tro det eller ej.. golvet var snyggt lagt, det var faktiskt riktigt bra gjort tyckte både jag och maken (och min man är pipplig). Skönt!! 
Vi pustade ut och packade upp alla väskor och "hemmasemestern" kunde börja.

Men.. med renovering, om än bortlejad, kommer ju också jobb.. vi hade t.ex. bett byggaren slänga den gamla sunkiga bäddsoffan eftersom en ny skulle införskaffas. För att barnen skulle ha någonstans att sova innan vi fått den nya soffan på plats sparade vi dock själva madrasserna. I praktiken innebar det att de första dagarna såg ut så här:Otroligt sorgligt, men golvet var ju iallafall snyggt!! Det är så roligt egentligen hur saker kan funka. Vi köpte alltså golvet ett år innan det blev lagt, och det fick snällt ligga hos affären och vänta. Eftersom vi köpte golvet på rea och för inte så många kronor så var det ju en ganska safe chansning. Fanns det kvar så fanns det, skulle det vara borta, ja då var det det. Men, allting klaffade den här gången och vi var riktigt nöjda med resultatet. 

Dock behövde en soffa inhandlas och vi styrde kosan mot IKEA, detta blågula svenska vidunder. Efter att ha kryssat oss igenom ett IKEA som är läskigt likt vårat hemma i Stockholm var det dags att beställa hemkörning. Vi hade läst diverse skrönor angående hemtransporten men för oss var det det enda alternativet och leveransen blev bokad några dagar senare.


Och har man varit duktig och masat sig igenom ett IKEA varuhus, var det än ligger, utan alltför många konflikter och sura miner så är man definitivt värd en Swedish fika. Vet man inte vad en sådan är och är sugen på att se så kan man kolla här:


Vi inmundigade iallafall mat från the Swedish Bistro; albondigas med pommes. Med en liten sverigeflagga (?). Jag kan dock inte låta bli att förundras över denna lila flagga. Vad bidrar den med? Låt oss analysera situationen: Vi befinner oss i ett blågult jättehus, i en tämligen internationellt känd butikskedja där alla varor har svenska namn, restaurangen vi äter på heter "Swedish Bistro," vi beställer köttbullar som på det inhemska språket heter "svenska köttbullar" och ligger i ett paket med en- tro det eller ej- blågul flagga på. Är det verkligen någon som på riktigt missat att IKEA är svenskt? Om så är fallet - är det då den lilla lilla blågula flaggan som avgör? Är det så viktigt att trycka dit en liten flagga, sett till situationen? Jag känner mig väldigt skeptisk. Nåväl.. Några dagar senare och på utsatt tid, min mans fördomar till trots, kom våra varor och helt plötsligt hade vi också en soffa att sitta i och ett fräscht ställe att sova på. Fantastiskt.Det roliga är ju att blott tre år tidigare såg rummet ut så här:

1 kommentar:

  1. Grattis till att det flöt på denna gången!!!

    Videon var ju hur kul som helst! Fasen vad de måste ha mått illa efteråt.

    Och du, de där flaggorna har jag sparat! Dem ska jag sätta i tårtan på fredag.

    Ha en härlig Midsommar!

    SvaraRadera