lördag 3 juni 2017

Valencia - Dag 2

Den uppmärksamme läsaren kanske har konstaterat att det ser ut att vara nästan ett år mellan de två senast inläggen. Stannade vi alltså ett år på lägenhetshotellet i Valencia? Näe, knappast. Däremot bevisar det återigen hur dålig jag är på kontinuitet. Det är alltså nu nästan ett år sen vi var i Valencia, och nu ska jag försöka skriva om det. Fördelen med att skriva om saker som hände för ett år sen är ju trots allt att man glömt det mesta, så inläggen borde bli korta!!! Men, men..nu återgår vi till det som hände för ett år sen...

Mot bakgrund av det som står skrivet i mellanakten var vi inte så sugen på att lämna hotellrummet följande morgon. Vi kände oss liksom rätt nöjda med att inte behöva flytta på oss. Så vi hängde kvar där ett tag helt enkelt och bara chillade. Men, förr eller senare drar det i badnerven och den här gången testade vi en strand söder om hamnen i Valencia, Playa canina de Pinedo. Det var en jättefin strand, det var knappt några människor där och det kändes väldigt lyxigt att vara så ensamma på stranden i mitten på juli. Det var också trevligt att se båttrafiken, många fartyg var på väg in och ut från hamnen och låg på vänt utanför. Barnen och maken byggde sandslott och 11-åringen upplyste mig om att det var "inspirerat av Gaudí." Kul att barnen snappar upp lite kultur på vägen.

                      

Stranden var helt enkelt en sån strand, och dagen helt enkelt en sån dag, att vi inte ville göra så mycket annat än att vara just där. Så just där var vi, ända till sen eftermiddag då vi snabbt åkte tillbaka till hotellet, duschade och bytte om för att hinna besöka parken Ciutat de les Arts i les Cíenses.

Parken är ett 350 000 kvadratmeter stort komplex av flera museer och kulturinstitutioner i Valencia och en av de mest välbesökta attraktionerna. Need I say more? 

                       

                       

Det var helt magiskt, faktiskt. Sjukt fascinerande att bara vandra runt och titta på alla pampiga, spektakulära och knasiga byggnader. Det var också häftigt först se parken i härligt eftermiddagssken för att sen se skymningen förändra färgerna och skuggorna och sen se solen gå ner över den spejsade silhuetten. Och i upplyst mörker syntes andra sidor och kontraster. Sjukt läckert. 

                       

Dag två i Valencia hade haft ett behagligt och lugnt tempo men nu var det dags att åka tillbaks till hotellet igen för att morgonen efter fortsätta vår färd ner mot Torrevieja! 

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar