måndag 19 juni 2017

Fonts de l'Algar

Ok, så då var vi äntligen framme vid de berömda vattenfallet och vi hade våra tjusiga och färgglada foppor på.
Bilderna gör ju verkligen inte vattenfallen rättvisa, men man får väl kanske ett hum om hur det var. Temperaturen var väl dryga 30-35 grader i luften och vattnet kändes som 13. Det riktig isade om benen när man klev i men man vande sig ändå rätt snabbt. Vandringen började nere i lugnt, porlande vatten och sen traskade man sakta uppströms och det blev succesivt mer strömt och djupt men det var ändå för det mesta helt ok även för barnen. På vissa ställen fanns det naturliga pooler och mycket utrymme medan det på vissa ställen var mycket vegetation och trångt.
På bilden ovanför simmade jag med kameran och det var sjukt strömt och djupt men kristallklart vatten. Jag och mannen hade dumpat barnen på en liten klippa bredvid och fortsatte en bit till men eftersom det både var djupt och strömt fick de inte följa med. 
Och jag är ju i och för sig inte världens bästa simmare men det var verkligen svårt att ta sig fram! Man fick verkligen kämpa för att komma framåt. Som om det inte var nog kom stenblock på stenblock som man fick klättra upp och över för att kunna fortsätta. Till slut kände vi ändå att det var för jobbigt och att vi hamnade för långt bort från barnen, så vi vände. 

Väl nere hos barnen började vi ta oss ner igen. Efter en stunds simmande och klättrande så såg vi en skylt stå inne i skogen, bredvid vattenfallet. Gissa vad den sa? Att man inte fick gå längre än så!!! 
Ok, så om man har en anläggning med vattenfall som bygger på att man går i vattnet, borde inte skylten rimligtvis finnas i, eller åtminstone vara synlig från, vattnet?? Nåväl, vi var verkligen inte de enda som hade gått alldeles för långt. Och så här i efterhand kan man ju förstå klippblocken. Tanken var nog att man inte skulle ta sig förbi dom.. Well, well..

Efter ett pars timmars vandring i iskallt vatten var man både hungrig och sugen på att bada i vanlig pool så vi gick till en av de restaurangerna som fanns precis i närheten. Vi köpte världens godaste mackor (inte), kaffe och färskpressad juice och passade på att bada lite. 


I övrigt så kan mina väl sluta sig till att den person som monterade låsen till toaletterna på restaurangen inte presterade på topp.

 
Summa summarum: Är man i krokarna när det är tillräckligt varmt i luften - åk till Fonts de l'Algar, det är väl värt ett besök. Men går du på toa på restaurangen nedanför - var beredd på att någon när som helst rycker upp dörren. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar