måndag 17 augusti 2015

Offertera mera

Sen är det ju det där med renovering... Man vill ju alltid göra något. Innan vi åkte ner i år så var planen att ta in en offert på att måla om sovrummet uppe. Inte för att det egentligen är sunkigt utan mest för att jag tycker att den befintliga ljusgula lirar lite dåligt med övrig inredning. Men, med passen försvann också energin, så det bidde ingen målning. Dessutom tyckte maken att om det var nånting som skulle göras så var det att byta golv nere. Det terrakottafärgade standardklinkers som finns är gammalt, lite sprucket här och var och man kan sammanfatta det som att det har sett sina bästa dagar. 

Efter Italien orkade vi iallafall ta tag i renoveringsbiten lite mer och vi tog in två offerter. Båda verkade pålitliga och vettiga så vi får se vem det i slutändan blir. Den ena av dem rekommenderande en affär vi kunde gå och kolla på klinkers i, vilket vi gjorde. Preyser hette stället och ligger nästan uppe vid kvarnen. Jag hade siktet inställt på två tänkbara alternativ: antingen ett riktigt "spanskt" kakel; snirkligt och med mycket mönster alternativt ett med trästruktur. Det fanns dock inga roliga klinker med mönster och som passade för inomhusbruk så valet föll på en snygg 75x25-platta i ljusgrå, halvmatt färg med trästruktur. Att just denna platta var på utförsäljning och kostade 4,95 euro kvm gjorde inget alls. Det är plattan längst fram på bilden som vi valde.



Vi räknade enligt konstens alla regler på hur mycket vi skulle behöva plus lite till, beställde och betalade. Det fina i kråksången är att det nya golvet kan stå kvar på deras lager tills vi kommer nästa gång även om det skulle dröja till nästa sommar. Grymt bra! Så nu är planen att bestämma oss för vilken hantverkare vi vill anlita och beställa jobbet hemifrån Sverige i anslutning till att vi kommer ner nästa gång så vi kan inspektera golvet på plats innan vi betalar det sista. Även om det är typ ett halvår-år tills det ska göras så känns det som att vi är på gång!



1 kommentar:

  1. Bra att ha kommit så långt och perfekt att varorna kan vila i butiken.
    Intressant att få veta mer om både jobbet som görs och hur ni väljer hantverkare.

    SvaraRadera