lördag 15 augusti 2015

Årets näst bästa köp!

Innan vi åkte till Italien hade vi beställt en ny tvättmaskin. Vi var på väg att göra det redan förra året, men utgifterna tendrar ju att dra iväg, så efter en snabb utgiftsöversikt bestämde vi oss snabbt för att vänta. Men nu var det verkligen dags. Tvättmaskinen tog bokstavligen flera timmar på sig att köra en vanlig tvätt och man hörde hur den bara fyllde och fyllde med vatten. Fyllde och tömde, fyllde och tömde. Tvätten blev förvisso ren, men luktade inte jättefräscht. Och eftersom både el och vatten är förhållandevis dyrt i Spanien tyckte vi att det var läge. Vårt badrum är dessutom ett av Spaniens mindre, varför vi också ville passa på att köpa oss lite mer benutrymme. Kolla på bilden så förstår ni! 


Sagt och gjort. Innan vi drog till Spanien hade vi alltså beställt, betalat och bokat tid för leverans till måndagen efter att vi kommit tillbaka från Italien. Vi valde att handla från en vanlig icke-turistig järnhandel för att vi redan förra året tyckte de hade trevlig personal, bra priser och villkor. (Gratis utkörning och installation samt bortforsling av den gamla maskinen). Från att ha haft en vanlig tvättmaskin med standardmått hade vi nu beställt en toppmatad smalare maskin med bättre energiklass och prestanda.

Maken, som vanligt skeptisk till spanska tider, fick som vanligt skämmas lite när det knackade på dörren på utsatt tid. Det tar ju ett tag för fördomar att klinga av som vi vet..

Två hurtiga, spanska herrar dubbelkollade att det var rätt lägenhet och gick sen och hämtade maskinen. De bar upp maskinen för trappan utanför och in till vår lgh. De torkade svetten från pannan och drog en lättnadens suck och tänkte förmodligen att det där var ju easy peasy. Ack, så fel de hade!  Vi pekade lite försiktigt på den smala, rangliga spiraltrappan i vår lgh och förklarade att maskinen dessvärre skulle upp. Den minen de stackars, stackars spanjorerna visade då... Vi snackar skräck i ögonen! Inte så att de blev sura eller vägrade. De insåg bara att det här skulle bli komplicerat. Om det ens skulle gå.. Och då visste de inte ens vad som skulle ner för trappan! Vår spiraltrappa är alltså inte bred. Så här i efterhand skulle man rent okulärt kunna sluta sig till att den är ca 62 cm bred. Tvättmaskinen som skulle ner var 60. Ja, ni ser ju själva - det var inte jättemycket utrymme över...


Men ner kom den gamla och upp kom den nya och installerad blev den till slut. Inte så bra och snyggt som min man ville ha den (såklart) så han trixade och fixade tills det blev så som han ville ha det. Själva tvättmedelsluckan var dock lite trasig så företagets tvättmaskinsreparatör dök upp och kollade läget men beställde genast en ny. 
Och ÄNTLIGEN kunde vi tvätta igen! 

2 kommentarer:

  1. Men du glömde ju att lägga upp en EFTER-bild!

    Och det är så härligt när man väl får tummen ur och beställer ny maskin. På den vi hade i Sverige gick pumpen sönder så jag agerade pump, dvs jag hade ett helt kör-schema när det var dags att vrida ur proppen och när det var dags att sätta tillbaka den igen. Så höll jag på lääänge. Till slut köpte vi ny maskin som jag fick njuta av några månader innan vi flyttade.

    SvaraRadera
  2. Kanske inte bara tur utan viss skicklighet av beställlaren att det fungerade. Och att få maskinen ufför trappan var som att få till sista biten i ett pussel Och den andra skulle ju ner. Kanske had eden kunnat kastats ut genom ett fönster. Men å andra sidan hade någon fått in ich upp den för trappan. Kanske kom den in i huset innan taket var på.
    (PS Tittade på en karta och såg att vi vår nästgårds i Torre...)

    SvaraRadera