torsdag 8 oktober 2015

Bekanta på besök

Sista veckan vi var i Torre kom en familj vi känner på besök. De hade hyrt en lgh i Marina Internacionales i några dagar för att sen leta sig vidare och jag bara måste berätta om deras lägenhetssökeri dels för att det i sig var underhållande men också intressant ur ett lägenhetsägarperspektiv.

Lägenheten i Marina Internacionales låg fint, med superfin utsikt, lägenheten var oxå fin och ok inredd. Däremot verkade inte fastighetsägarna bry sig nämnvärt om fastighetens standard. Puts på huset fattades här och var, det var sprickor i vissa fönster, duvor hade tagit över taken och flög närgånget runt på balkongräckena och bajsade och det var lite allmänt sunkigt. Trots detta kostade det över 1000 kronor natten för en liten enrumslägenhet och hör och häpna: toapapper ingick inte! Bara om man hade bokat lgh mer än tre dagar!?! Men som sagt, utsikten var ju trevlig.Efter lite cava, ost och salami på balkongen och efter lite surfande hittades en ny lgh via Mas Amigos med bra läge och värsta havsutsikten. Men väl där hade de fått ett handduks- och lakanset för lite till antal familjemedlemmar och kontoret höll bara öppet fram till klockan 14 så de fick inte tag på någon heller. Förutom detta hade lgh ingen AC, och var (enligt vad jag fått berättat för mig) inte särskilt uppdaterad eller trevlig. Förutom panorama-havsutsikten då..

Således skulle de alltså dagen efter detta besöka kontoret, klaga och försöka byta lgh. Kvinnan på kontoret förstod inte alls problematiken och var inte överhuvudtaget service-minded. Hon ringde upp ägaren till lgh och frågade om det var ok för honom att betala tillbaka pengarna för återstoden av veckan (?). Hur som helst så efter lite småtjafs och hätska ordväxlingar fick de till slut tillbaka pengarna för de dagar de inte ville nyttja lgh och så var det dags för lägenhetsjakt igen.
Denna gång fick de dock tag på en ljus och fräsch, nyrenoverad tvårumslägenhet nära strandpromenaden med AC, stor terrass och viss havsutsikt. Alla nöjda och glada. 
Det roliga i denna historia är att de är morgonpigga och vi är det motsatta, så medan vi sov flyttade de runt sina saker. När vi sen träffades på stranden var det alltid lite spännande att få höra om morgonens bravader och var de bodde för tillfället..

1 kommentar:

  1. Tur att slutet blev bra...Men trist med bostäder som är dyra och inte alls håller måttet.
    Och att flytta runt på semestern är kanske inte vad man planerat.

    SvaraRadera