lördag 11 juli 2015

Om att vara papperslös - Del 3

Ok, så då var det dag två på semestern. Istället för att gå på fredagsmarknaden, som våra barn hade längtat efter, fick vi nu efter samtal med det svenska konsulatet pallra oss iväg till Carrefour för att ta passfoton. Tur nog hade vårt försäkringsbolag sagt oss att de betalade de taxiresor som direkt kunde knytas till att fixa pass och göra polisanmälan. Sagt och gjort, vi åkte dit och tog våra foton för att sen glida ner till Ramón Gallud 39 där det svenska konsulatet håller till. Och ja, det är samma hus som Scandinavian Management, aka Scand Tax. Och ja, det är typ samma människor som jobbar på båda ställena. Undrar hur det funkar egentligen. Måndagar kontoret på våning två, tisdagar på ett identiskt kontor på våning tre? Nåja, hur de än gör verkar det ju funka..

Vi fick skriva under typ 40-hundra papper och sen fick vi punga upp den nätta summan 756 euro för fyra provisoriska pass.  Well, well den trevliga kvinnan där upplyste oss iallafall om att vi på nåder kunde åka till Italien med dessa. Yeay! 

Sedan traskade vi, med en börda på axlarna mindre, bort mot Paseo Vista Alegre som för övrigt just denna dag var rätt folktom. 


Planen var att göra ett försök med Ofipol - det lilla båset med 24h polis-service (Guardia Civil).Det gick sisådär. Vi satt och väntade på att få en videokonferens i 20 minuter, sen taggade vi. Det var ju ändå fredag och vi misstänkte att göra polisiära ärenden en fredag kanske inte var det allra smartaste. Så det blev glass och Café Americano på heladerian vid vattenfallet istället. Ett helt ok alternativ tyckte vi och framförallt barnen. 

För att göra en mindre intressant historia kort åkte vi till Carrefour ytterligare en gång för att handla extremt mycket mat för att sedan spendera återstoden av kvällen vid poolen, konstaterandes att förra årets soccorista var sjukt mycket trevligare.1 kommentar:

  1. Ja, alternativen är ju enormt trevligare än att spendera dagen på en polisstation. Vet ju tyvärr av erfarenhet...
    756€ för provisoriska pass! Herrejävlar!

    Jag funderar allvarligt på att skaffa nationellt ID-kort, lättare att hantera än passet.

    SvaraRadera