onsdag 29 juli 2015

Italien - Dag 4

Well, Well.. Vi hade ju iaf ett boende. Och efter flera dagar av 40 graders värme, turer hit och dit och rätt långa timmar i bilen bestämde vi oss för att åka till havet, Marina di Ravenna närmre bestämt. För att vara ännu mer specifik åkte vi till Lido di Adriano där det var supersuperfint. Vi visste ju egentligen inte vad som skulle möta oss på bilden nedan, då vi bara kollat lite sporadiskt på kartan, men vi blev INTE besvikna.


Det var förvånansvärt lite folk trots mitten av juli, fantastisk sand, obefintliga vågor, många fina snäckor (och en och annan äcklig havskräfta som sprang omkring på botten) men havet var härligt ljummet och rent. Vi stannade så länge vi pallade för att sen åka hem mot Bologna igen. 


En uppdate ang boendet: när Surgubben hade dragit och vi hade landat lite, så ringde lägenhetsägaren (!) upp, han hade precis fått våra meddelanden. Que? Det visade sig att han inte läst våra meddelanden förrän flera timmar senare och att Surgubben inte var ägaren, vilket vi hittills hade trott. Inte undra på att gubben på plats var sur, vem vet vad han hade fått för information? En viss ömhet kom över oss vid denna insikt, men ändå inte. Gubben var verkligen otroligt otrevlig. Som lägenhetsägare själv kan man ju bara hoppas att Zariko sköter sig bättre. Vi har än så länge inga indikationer på att de inte skulle sköta sig, tack och lov..

Vi hade dessutom på kvällen med gubben frågat efter Wi-Fi-koden, för vem hyr ett boende utan Wi-Fi? Surgubben skakade på huvudet och sa att det inte fanns något. Väldigt märkligt, påtalade vi eftersom det explicit i annonsen stod att det fanns "free Wi-Fi" och det var en av de avgörande anledningarna till att vi valde lägenheten. Men, nej.. Det fanns inget Wi-Fi. Aaarrrrgghhhh!!!!! Men när ägaren då ringde passade vi på att fråga. Jodå, det fanns ett fritt, öppet Wi-Fi i lägenheten, men just nu var det trasigt... Hmm. Ok, han sa iallafall att Vodafones människor skulle komma och åtgärda det så ännu fanns en liten gnista av hopp gällande Wi-Fi:t. 
2 kommentarer:

  1. Anonym7/29/2015

    Hola! Vilket äventyr i Italien! Brukar kika in på din blogg ibland efter att du tipsat om den på Spanienforum i samband med att ni köpte lägenheten. Scrollade lite bland dina foton nu och upptäckte att jag och maken stötte ihop med din son och man igår som var på väg till Consum för att handla glass! Otroligt charmig liten kille som hade fantastiska historier att berätta om såväl Musse Pigg som spansktalande katter! Ha en fortsatt trevlig (och förhoppningsvis mindre dramatisk) vistelse i Spanien!
    //Susan (ej Sussie som sonens dagisfröken) & Jörgen

    SvaraRadera
  2. Haha, ja minstingen är verkligen sjukt social. Vi får många nya erfarenheter och upplevelser tack vare honom.. Kul att du läser!

    SvaraRadera