torsdag 30 juli 2015

Italien - Dag 6

Eftersom Vodafonesnubbarna inte varit i lägenheten, alternativt misslyckats grovt med det de skulle göra, hörde vi av oss till lägenhetsägaren med ett kort sms där vi frågade vad som egentligen händer med Wi-Fi:t. Vi hade väl egentligen för flera dagar sen insett att det där med internet nog bara var hittepå och falsk marknadsföring, men man kan ju alltid spela dum och fråga tyckte vi. Inget svar. 
Jag har fortfarande inte hört något från honom men nån gång när jag känner att jag orkar bry mig ska jag skriva ett riktigt dåligt omdöme. Missförstå mig rätt. Lägenheten var det inget fel på. Den låg bra (om man hade bil), den var ren och fräsch och fungerade bra till det vi använde den för och den var billig. Men man kan inte under några som helst omständigheter annonsera ut gratis Wi-Fi, för att sen säga att det är trasigt och i samma andetag förvänta sig nöjda gäster.

Jaja, vad är väl en bal på slottet.. Vi hade ju hittat Bar Stella! 

Dagens utflykt bar av mot havet igen, efter alla timmar i bilen igår. Och när man ska maxa upplevelser i Italien på en vecka så måste man ju åka till nåt nytt ställe. Vi åkte därför till Lido di Spina lite norr om Marina di Ravenna och hade som mål att åka till Comacchio på väg hem från stranden. Eftersom vi inte hade haft möjlighet att göra några större efterforskningar, berodde valet helt enkelt på att rutten såg görbar ut och om man åkte över Ferrarra hem så behövde man dessutom inte åka samma väg två gånger. Commacchio såg ungefär ut som Venedig på kartan, så vi körde på det helt enkelt. 

Det visade sig, tro det eller ej, vara en riktigt bra rutt! Innan vi kom till stranden åt vi lunch på en restaurang i Lido di Spina. Hemmagjorda tortellinis med någon köttig sås. Sjukt gott! Tyvärr gillade vi inte stranden övermycket. Det fanns inga vågbrytare här så vågorna var rätt stora trots att det inte blåste. Dessutom var det inte långgrunt alls vilket pajade lite för barnens intryck. Det var också, antagligen på grund av blåsten, rätt mycket sjögräs som drev omkring. Men, men.. det gick att bada där ett par timmar iallafall och sen styrde vi kosan mot Comacchio.


På offlinekartan på paddan såg jag dock en väg som såg intressant ut. Det var en riktigt smal och lång landtunga med en liten väg på, rätt ut i vattnet tills det tog stopp. Vi tänkte att vi skulle pröva den och se var via hamnade och det var så värt avkroken! Hela kanalen var full av fiskeläger, små stugor uppålade över kanalen med jättestora nät i långa linor. 


Vi vet inte om det var näringsidkare eller bara hobbyentusiaster, men vi fick intrycket av att man på något sätt arrenderade en bit av marken/vattnet/kanalen. De sänkte ner sina stora nät och plockade upp fiskarna med långa håvar uppifrån sina uppålade hus. Flera restauranger inne i Comacchio hade specialiserat sig på ål, såg vi senare, så kanske var det det man fiskade i de där vattnen.

Hur som helst åkte vi in till Comacchio sen.. Och vilket ställe!! Florens i all ära.. Men Comacchio! En bild säger mer än tusen ord.. Fortfarande var det sjukt lite folk ute. Inga turister, knappt några italienare. Vi hade nog en bild av Italien som värsta turistmagneten med folk och köer överallt, trängsel och foto-hysteri. Inget av detta såg vi någonstans faktiskt. Och i Comachhio - var det ju snarare dött. Men vackert.Nu så här i efterhand när jag skriver verkar det som att allt flöt på riktigt friktionsfritt denna sjätte dag i Italien. Imponerande! Kvällen avslutades med delikata pizzor från en närliggande pizzeria som SJÄLVKLART hade Free Wi-Fi! Vi hann alltså instagramma även den dagen! 1 kommentar: