torsdag 14 juli 2016

Konsten att smuggla

Tiden går fort när man har mycket att göra och helt plötsligt hade det blivit dags att åka på årets semester!! Wohoo!! Det var ju dock en hel del lösa trådar med renoveringen som jag skrev om i mitt senaste inlägg (från mars!). Vad skulle bli gjort? Skulle det vara möjligt att projektera golvbyte, dörrbyte och lite eljobb hemifrån, 270 mil bort? 

Vi hade haft kontakt med byggaren till och från i olika ärenden men vi kände oss ändå inte helt hundra på att det skulle bli av. Ibland var han svår att få tag på, ibland kändes det inte som att han hade någon koll och ibland var vi så sena på att svara på hans mejl att det kändes som att han tyckte att vi var oseriösa. Men helt plötsligt en morgon ringde Zariko och sa att det stod en hantverkare hos dem som ville hämta ut en nyckel, och några dagar senare mejlade han och sa att det var klart. Spännande!
Ungefär samtidigt hade det också blivit dags för oss att åka till Barcelona och Projekt Packning var i full gång. 

Apropå packning så hade min man hittat en lampa i soporna (ett återbruksrum) på sitt jobb som han frågade om jag ville ha. En lite roligare taklampa till sovrummet i Spanien, än en plafond för 9 euro på Aki stod förvisso på årets inköpslista så jag sade ja. Även om IKEA är billigt, så är gratis gratis. Problemet var ju bara att den på intet sätt skulle gå ner i en endaste väska. Och det gick ju inte direkt att stoppa den under tröjan och spela gravid heller, alldeles för stor. Kanske tvillinggraviditet i vecka 42 möjligen. Enda chansen skulle vara att stoppa den i en extremt stor påse och hoppas på att personalen på Ryan Air skulle vara på ett vääääldigt bra humör den dagen. 
Nåja, den kom ju från soporna så fick vi inte ta den med oss kunde den ju åter få hamna där. 

Precis när vi kom in i hallen och ställt oss i kö sa de i högtalarna att planet var fullt och därför måste allt handbagage checkas in och lämnas bort, gratis. Nu hade vi chansen, och lämnade in en soprums-lampa i en gul stadiumpåse..


Tjejen i incheckningen tittade dock ganska märkligt på oss och vi fick dessutom skriva på en lapp där det stod att det inte var bra packat (så skulle man också kunna uttrycka det lite milt) och sen åkte den gula bollen iväg.. Frågan var ju bara vad som skulle vara kvar av den gula bollen när vi kom fram. Jag såg framför mig hur personalen kickade boll med paketet och skrattade... Men som sagt. Gratis är gratis! 

När vi sen kom fram till Barcelona var vi väldigt nyfikna på vad som skulle komma ut på bandet.. Och vad kom där, om inte en.... Gul boll!!! Notera killen i solbrillor som kollar på vår boll - han var inte den enda kan jag lova!!!!Ja, så kan det gå. Förra gången smugglade vi ner en skrinda gratis med Ryan Air trots att vår yngsta son inte använt vagn på två år, och i år smugglade vi ner en lampa. Vad blir det nästa år? Kanske får vi försöka smussla med en cykel... det är nog ingen som märker något... 
5 kommentarer:

 1. Haha! Hoppas att inte Ryan Air läser detta!

  Och det är bara att konstatera, gratis är oerhört gott!. Ha det nu bra i skenet av er boll! Är dock rätt nyfiken på hur den egentligen ser ut. På rullbandet ser den ut som en inplastad Barbapappa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En inplastad barbarpappa! That sums it up!! 😂

   Radera
  2. En inplastad barbarpappa! That sums it up!! 😂

   Radera
 2. Skönt att det fungerade! Och att lampan kom fram i ett skick som verkade ok.
  Man kan få med et mesta...Vet av egen erfarenhet. Men åker vi Ryan betalar vi alltid lite extra för "Priority" och får alltid med oss handbagager in i kabinen, en fördel i mnga fall om man har ömtåliga saker med och det har vi haft.
  Kul att få höra om fortsättningen när lampan är monterad och hur renoveringen blev.
  Önskar er en skön semester. Själva semestrar vi gärna hemma i Sverige nu sommartid, annars är vi en månad i Torre och en månad hemma i Stockhom. Bor nog ganska nära er i Torre...

  SvaraRadera
 3. Tack, detsamma! Ja vi får se om lampan kommer upp så småningom..

  SvaraRadera