lördag 16 juli 2016

Barcelona - Eftermiddagshäng

Ok, så siktet var inställt på playan. Vi hade tur och hittade en parkering precis vid Barceloneta men vi var tvugna att gå och växla pengar till parkeringsautomaten. Maken fick gå och vi andra väntade, vilket visade sig bli bredvid ett annat arkitektoniskt intressant verk. Vem huset är byggt av har jag ingen aning om men det verkade iallafall vara ett kontorskomplex, av det snyggare slaget. Det var faktiskt rätt befriande att kolla på särskilt som mycket av Barcelona är inspirerat av Gaudí och den sengotiska, pampiga extraallt-stilen och det här var raka motsatsen. 


Sen traskade vi genom de gamla fina fiskekvarteren, förbi små genuina tapas-restauranger, små torg, förbi marknaden och till slut kom vi fram till playan. 


Och jag är ledsen alla Barca-fans, men jag blev INTE imponerad. Jag är medveten om att den finns fler stränder, delar av stränder mm men som sagt - denna var inte den bästa stranden Spanien har att erbjuda. Smågrusig sand, småstenig botten, det blev snabbt djupt och stranden lutade oskönt ner mot strandkanten. Men, men.. Havet var ju lika skönt oavsett.. På parkeringarna i stan fick man dock bara stå två timmar så det skulle ändå inte bli en så lång stund. Maken sa att vi lagt i pengar kl 13.15 och därför skulle vara tillbaka 15.15. Samtidigt tyckte han att han sett 17.15 på biljetten men fick inte ihop det. Vi ville inte chansa så vi började bege oss när det var dags. Vad det stod på biljetten? 17.15. Helt uppenbarligen betalar man inte för siestan! Alltid lär man sig nåt..
 
Men då fick vi ju iallafall tillfälle att pausa lite på hotellet innan vi skulle göra kväll i Barcelona. Och havet i all ära, men poolen är ju ändå bäst!!1 kommentar:

  1. Vem har ställt friggebodarna på varandra? RÖR INTE! De kommer att tippa!

    SvaraRadera