torsdag 14 juli 2016

Barcelona - La Ramblan och La Boqueria

Efter att ha landat med vår gula boll åkte vi shuttle-bus till hyrbilsfirman, hämtade ut vår bil och åkte till lägenhetshotellet. Tyvärr hade takpoolen precis stängt så vi fick nöja oss med att handla kvällsmat och frukost, trötta slängde vi oss sedan i säng.
När vi sedan morgonen efter vaknade hade vi några saker inplanerade. Till den första dagen hade vi köpt biljetter online till Parc Guell och på förmiddagen tänkte vi flanera på La Ramblan och bla besöka La Boqueria.

Vi hittade ett parkeringsgarage nära hamnen, parkerade och började strosa runt. Eftersom det var första gången i Barcelona för oss hade vi höga förväntningar på staden och vi blev INTE besvikna.
Barcelona har mycket att se på och göra..
La Boquerian var otroligt vacker och till och med barnen, som egentligen hellre ville gå i kinabutiker och kolla på leksaker, tyckte det var häftigt med alla fiskar, frukter, köttbitar och diverse annat. Vi köpte fruktcocktail, mat och delikatesser över disk och åt lunch på stående fot och avslutade med färskpressad juice.

Min man och yngsta son är riktiga jamón-älskare (till skillnad från oss andra) så de köpte den dyraste jamón-en by far och var i jamón-heaven..  Men trots att gatumusikanterna utanför körde La Bamba och hela situationen kändes som en superklyscha var det dags att tagga vidare.. Mot Parc Guell!

2 kommentarer:

  1. Trevligt att få en försmak av Barselona en plats som är mitt nästa resmål ���� ha de så gott på semestern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Finns mkt att se och göra här!!!

      Radera