torsdag 13 juli 2017

Madrid

Efter en god natts sömn på hotellet i Madrid, en god frukostbuffé och morgondopp i hotellpoolen hade det nu blivit dags att åka in mot stan, lämna bilen och utforska Madrid. Tyvärr hade vi fått en ordentlig parkeringsskada på hyrbilen så det var onekligen med viss oro vi styrde kosan mot hyrfirman eftersom vi som vanligt vägrat köpa extraförsäkringar. Men.. snubben som skulle ta emot bilen viftade bara lite förstrött med handen för att visa var vi skulle parkera och sen var det inget mer med det. 

Så, lättade efter att inlämningen gick bra styrde vi kosan mot Atocha - Centralstationen - som är känd för att vara pampig, vilket den också var. Den var som en stor djungel i en gigantisk industri-hangar. Med väldigt många sköldpaddor.. Det roliga var att det fanns skyltar överallt på stationen där det stod att det var strängeligen förbjudet att dumpa sina sköldpaddor där!Efter att senare ha upptäckt att den tunnelbanelinje vi skulle åka på var stängd (?), tog vi en taxi till torget vid Puerta del Sol som är 0-kilometersmärket för det spanska riksvägsnätet. Namnet Solporten kommer från en stigande sol som fanns på den utsmyckade porten i den gamla stadsmuren, eftersom den vette åt öster.
Efter det åt vi lunch på en väldigt turistig men mysig restaurang vid de smala gatorna i gamla kvarteren, nära Plaza Meyor, på bild nedan.


Nu skulle man kunna tycka att det är väldigt tomt på detta stora, välkända torg och det är det ju. Grejen är bara att kortet är taget mitt på dagen i ett 43-gradigt, stekigt Madrid när vinden stod helt stilla och hettan bara studsade längs husväggarna över torget. Dessutom hade en av de taxichafförer med all tydlighet visat att vi var knäppa i huvudet som valde att åka från Torrevieja till Madrid i början av augusti när typ halva Madrids befolkning gjorde tvärtom.. nåja, det var ju iallafall lugnt i trafiken när vi var där - och vi behövde inte frysa!

Madrid bjöd iallafall på många trevliga minnen, restaurangbesök och utflykter men allt orkar man inte skriva om - ett år och två spanienresor senare... 1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera