måndag 28 mars 2016

Jag märker ett mönster..

Och mönstret är att jag är skitkass på kontinuitet. Det har jag ju förklarat förut och jag är helt tillfreds med den insikten. Min ambition har ju aldrig varit att dokumentera varje måltid, varje utflykt och varje happening. Utan att lite randomly beskriva våra semestrar och vårt lägenhetsägande i Torrevieja. Men just detta är dock tämligen svårdokumenterat hemma i Sverige, när det är stiltje på semesterfronten. 
Men.. Så fort vårsolen tittar fram (eller är det bara att det börjar närma sig?) börjar intresset för bloggen att vakna till liv igen efter en lång vinterdvala. Normalt sett vet jag knappt om att den finns, men på nåt förunderligt sätt pockar den nyvaket men påstridigt på uppmärksamhet nån gång på vårkanten.

Och nu är ju faktiskt semesterplaneringen igång! Förra året tog vi ju en semester i semestern och drog till Italien, vilket blev riktigt lyckat, men i år har vi en annan plan. Det började egentligen med att jag tyckte att flygbiljetterna var lite väl dyra till Alicante och funderade på billigare alternativ. Det slutade med att jag köpte biljetter till Barcelona och biljetter hem från Madrid! Eftersom vi inte har varit på något av ställena ser vi mycket fram emot sommarens äventyr. Vi kommer att ta några hotellnätter i Barcelona och maxa dagarna med aktiviteter och sevärdheter för att sedan fortsätta ner mot Torre med två hotellnätter till i Valenicia och ev någon natts övernattning hos vänner i Altea. Sedan kommer vi att vara några veckor i lgh (i semesterlunktempo, utan bil och maxade utflykter!) för att sedan återigen ta en biltripp mot Madrid med aktiviteter och stadsliv, dock med ett hotellstop i Toledo på vägen dit. 

Som sagt, det ska bli spännande att se vad som händer i år. Får vi behålla passen? Vad kommer vi att vara med om? Kommer vi att lyckas projektera golvbyte, ytterdörrsbyte och mindre elarbeten hemifrån men tidsmässigt lägligt så att vi kan inspektera resultatet när vi kommer ner, innan vi betalar? 

Jaja, det återstår att se.. 4 kommentarer:

 1. Det låter som en jättebra planering!

  Aktivitetstips: vi fick i dagarna reklam om rabatterat inträde på Parque Warner och det visste vi inte alls vad det var. Men det ska vara som en temapark i Madrid. Vi var på Universals motsvarande för måååånga år sedan i Florida och det var hur kul som helst. Huruvida det är kul där i Madrid får någon annan berätta om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhå! Tack för tipset, det får vi kolla upp!

   Radera
 2. Låter som ett perfekt upplägg med semester inbakad i semestern. DEt enda kruxet är ju bara att dte kan bli väldigt hett i Madrid, men några dagar fungerar nog väldans bra ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har iaf pool på hotellen så vi kan svalka av oss lite!

   Radera