tisdag 1 oktober 2013

Mötet med Zariko

Mitt upp i den värsta stressen när Reliable Clima höll på som bäst hade vi ännu ett möte inbokat, med lägenhetsförmedlaren Zariko. Själv hade jag från början (innan vi ens hade köpt lägenhet) siktet inställt på Mas Amigos men då de inte tog emot fler lägenheter för förmedling var jag tvungen att vidga vyerna. Någon på Spanienforum tipsade om några förmedlare men slutligen föll valet på Zariko. De verkade seriösa, hyfsat stora och de har kontor i Torrevieja.

Men när Zarikos representant väl dök upp möttes hon alltså av ett formidabelt kaos: AC-grejer och verktyg över hela lägenheten och tre svettiga män som sprang runt som skållade råttor. Hon såg minst sagt förvånad ut.

Då hon bröt mycket på finska/engelska/spanska flöt inte kommunikationen supersmidigt utan det var lite hackigt. När hon precis kommit in sa hon något om att "det går inte med futon, det går inte med futon" och slog ut med handen mot bäddsoffan. Jag fattade ingenting och funderade på vad hon menade med det. "Sovrummet är ju på övervåningen", tänkte jag. "Och det där är väl egentligen ingen futon heller utan en traditionell bäddsoffa". Jag såg säkert frågande ut och hon såg alltmer uppgiven ut. Till slut föll polletten ner, hon menade ju att det inte gick att ta FOTON! Och minsann, det var en helt korrekt iakttagelse: det gick minst sagt inte att ta foton. Det gick knappt att prata heller eftersom AC-killarna borrade genom ytterväggarna precis just då.

Mötet slutade ändå med att vi skrev under deras papper och vi skulle mejla över resterande information samt egentagna bilder.

Då hade vi hunnit med en sak till under vår begränsade tid i Torrevieja: Check!2 kommentarer:

  1. Tur att ni är effektiva! Och pensionärerna kommer nog att trivas...

    SvaraRadera
  2. Läser, på P:s blogg att du bloggar? Vilken är din?

    SvaraRadera