måndag 28 mars 2016

Jag märker ett mönster..

Och mönstret är att jag är skitkass på kontinuitet. Det har jag ju förklarat förut och jag är helt tillfreds med den insikten. Min ambition har ju aldrig varit att dokumentera varje måltid, varje utflykt och varje happening. Utan att lite randomly beskriva våra semestrar och vårt lägenhetsägande i Torrevieja. Men just detta är dock tämligen svårdokumenterat hemma i Sverige, när det är stiltje på semesterfronten. 
Men.. Så fort vårsolen tittar fram (eller är det bara att det börjar närma sig?) börjar intresset för bloggen att vakna till liv igen efter en lång vinterdvala. Normalt sett vet jag knappt om att den finns, men på nåt förunderligt sätt pockar den nyvaket men påstridigt på uppmärksamhet nån gång på vårkanten.

Och nu är ju faktiskt semesterplaneringen igång! Förra året tog vi ju en semester i semestern och drog till Italien, vilket blev riktigt lyckat, men i år har vi en annan plan. Det började egentligen med att jag tyckte att flygbiljetterna var lite väl dyra till Alicante och funderade på billigare alternativ. Det slutade med att jag köpte biljetter till Barcelona och biljetter hem från Madrid! Eftersom vi inte har varit på något av ställena ser vi mycket fram emot sommarens äventyr. Vi kommer att ta några hotellnätter i Barcelona och maxa dagarna med aktiviteter och sevärdheter för att sedan fortsätta ner mot Torre med två hotellnätter till i Valenicia och ev någon natts övernattning hos vänner i Altea. Sedan kommer vi att vara några veckor i lgh (i semesterlunktempo, utan bil och maxade utflykter!) för att sedan återigen ta en biltripp mot Madrid med aktiviteter och stadsliv, dock med ett hotellstop i Toledo på vägen dit. 

Som sagt, det ska bli spännande att se vad som händer i år. Får vi behålla passen? Vad kommer vi att vara med om? Kommer vi att lyckas projektera golvbyte, ytterdörrsbyte och mindre elarbeten hemifrån men tidsmässigt lägligt så att vi kan inspektera resultatet när vi kommer ner, innan vi betalar? 

Jaja, det återstår att se.. 



fredag 25 mars 2016

När saker går sönder och man är 270 mil bort

Lägenheten är ju faktiskt uthyrd en hel del när vi inte är där och för tredje året i rad har vi haft samma hyresgäster över vintern. I slutet av november hörde dock Zariko av sig och berättade att vår ugn (ca 20 år gammal) gått sönder och de undrade om de skulle inhandla en ny. Men eftersom vi redan hade bestämt oss för den vi ville ha- en kombi-ugn (micro och vanlig) från IKEA så blev det svårt.
Skulle Zariko åka och köpa den skulle de fakturera både tid att köra, bensin och en elektriker och om vi skulle beställa hemkörning från IKEA och hitta elektriker själva så skulle inte det vara varken praktiskt eller ekonomiskt. Jag testade att mejla den byggare vi troligen kommer att använda till golvbytet i sommar, och han sa att han absolut kunde installera den, och om han hade vägarna förbi IKEA kunde han ta med den hem utan extra kostnad. Däremot hade han inget ärende dit inplanerat så vi avvaktade.

Efter någon vecka hörde han dock av sig och berättade att han skulle dit i början av december och eftersom vår hyresgäst ändå skulle åka hem över jul och nyår så bokade vi installation under den tiden. Vi satte över pengar för ugnen och 20 euro extra för installationen och hoppades på det bästa. 

Några dagar efter jul plingade det till i inkorgen och voilà! Där fanns bilder på vår nya ugn, installerad och klar!! Grymt bra! Även om det blev en extra utgift just då så är det ju en utgift mindre när köket ska renoveras- när det nu blir.. Bild på ugnen nedan som enligt hyresgästen funkar finfint!! 
Och nu för någon dag sedan så hörde Zariko av sig igen. Nu hade vattenkokaren och brödrosten pajat (båda bättre begagnade och ca 20 år gamla de med) men det får Zariko fixa, de har ju betalt för att göra nåt! 😀